top of page

Pubg Kuruluşu | Nasıl Yapıldı

Kısaca Pubg Nedir..

PlayerUnknown's Battlegrounds (isminin uzunluğu dolayısıyla genellikle kısaca PUBG olarak da kullanılır),Bluehole şirketi tarafından yayımlanan ve geliştirilmekte olan çok oyunculu bir video oyunudur. Oyunda 100'e yakın (en fazla 100) oyuncu rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlarlar. İstedikleri zaman uçaktan atlarlar ve paraşütleriyle adanın herhangi bir konumuna inerler. Oyuncuların temel amacı çeşitli yerlerden buldukları çeşitli silahlarla diğer oyuncuları öldürüp ölmeden en sona kalan oyuncu olmak. Oyun esnasında adanın haritasındaki güvenli alan gittikçe küçülmeye başlar. Harita küçüldükçe oyuncular daha küçük bir alana yoğunlaşırlar ve birbirlerini görüp öldürmeleri kolaylaşır. Oyunda en son hayatta kalan oyuncu/takım oyunu kazanır.


PUBG'yi KİM NASIL NEDEN KURDU?


PUBG’nin arkasındaki isim Brendan Greene. Aslen İrlandalı olan Greene, Brezilya’da fotoğrafçılık ve web tasarımcılığı yapıyordu. Brezilya’ya yerleştikten sonra burada hayatını aşkını bulup evlenen Greene’nin mutluluğu 2 yıl sürdü ve sonunda eşiyle boşanmak zorunda kaldı. Hal böylece olunca o da memleketi İrlanda’ya geri döndü.Bu dönemde oyun geliştirmeye merak saldı.O sıralar klasik oyun Arma 2 için DayZ: Battle Royale modu yeni sürülmüştü piyasaya.Bu oyunun büyük bir başarı yakalaması da Brendan Greene için ilham verici ve iştah kabartıcı oldu. Sonunda oyun geliştirme şirketi Daybreak’te işe giren Greene, bu işte de tutunamadı. Aylar sonra Dublin’den Seul’e gitti ve burada Bluehole adlı şirkette kreatif direktör olarak işe başladı. PUBG fikri de yavaş yavaş ufukta belirmeye başladı böylece.2016 ortalarında PUGB için kollar sıvandı ve 1 yıl içinde oyunun tamamlanması planlandı.23 Mart 2017’de Steam’de ilk versiyonu yayınlanan oyun, pek çok bug içermesine rağmen oyun camiası tarafından çok beğenildi. Ancak oyunun geliştiricileri bu bug’ları düzeltmek için pek de hevesli değildi ve oyunun beta versiyonu dünya genelindeki pek çok oyun deneme şirketine havale edildi ve buralardan gelen feedback’lere göre hareket edildi.


1 yıl sonra tam 50 milyon satış rakamına ulaşıldı. Steam’in en etkili oyunlar listesinde bugün bile zirvede yer alan PUBG’nin bu unvanına daha önce Dota 2 ve Counter Strike: Global Offensive sahipti.Satışlar ne kadar iyi olsa bile oyunun mekaniklerinde ve görsellerinde geliştirilmelere ihtiyaç vardı. Ayrıca farklı oyun platformlarına ve işletim sistemlerine de açılmak gerekiyordu. Tüm bunlar için de sıkı bir test süreci gerekiyordu. PUBG ekibi bir oyunun başarısında o oyunun sayısız testten geçirilerek piyasaya sürülmesinin önemini bilen insanlardan oluşuyor.PUBG’nin başarısında oyunun içindeki dram ve heyecan unsurları son derece büyük etkiye sahip. Bu iki unsur hem oyunu oynamayı hem de izlemeyi büyük bir zevk haline getiriyor. Oyunun her aşamasında farklı bir zorluk ve farklı bir amaç beliriyor.İşaret fişeği bulup mühimmat paraşütü istemek, AWM adlı enfes silahı bulup çok kolay hedef alıp düşman ekarte etmek, farklı mekanlara girip mühimmat “loot etmek” gibi unsurlarla PUBG’nin yenmek yenilmek dışında, kendine has bir anlatısı olan, insanı kendi içine çeken bir hikaye dünyasına sahip bir oyun olarak görmek mümkün.

Bugün Youtube’a girdiğinizde PUGB ile ilgili videoların milyonlarca kez izlendiğini, 5-6 yaşındaki çocukların bile anne babalarının telefonlarından PUGB oynadıklarını görebilirsiniz.


Ve sonunda pubg mobile çıkarıldı. Bunun amacı ise Oynayıcıların mobilden de rahatça oynaya bilmeleriydi. Kısacası Pubg Mobile Oyuncular Telefondan da Oynayabilsin Diye Tencent Game Tarafından Piyasaya Sürüldü



OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER:EREN UÇAK

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page