En fazla 10 en az ise 4 kişiyle oynanan Among Us, Uzay temalı bir ortamda ekibin içindeki haini bulmayı amaçlıyor. Oyunda, hain rolünü üstlenen oyuncu ise rakiplerini öldürmek ve onları kendinin öldürmediğini iddia etmek zorunda.
Amacınız her oyuna rastgele seçilen "Impostor" adlı katili bulmaktır. Oyun bunu rastgele belirler size de gelebilir.
Takımın diğer kalanı "Crewmate" olarak adlandırılır amacı haritadaki "Task" adı verilen görevleri tamamlamak ve Impostor' u bulmaktır.
Impostor birisini öldürdüğünde "Crewmate" takımındakiler ölünün cesedini bulduğu zaman toplantı düzenleyerek nerede öldüğü ve kimin öldürdüğü ile alakalı bilgi verir.
Ayrıca oyunun başladığı alandaki "Acil miting" butonuyla da toplantı düzenlenebilir.
Oyuncular kimin suçlu olduğunu düşünüyorsa bu toplantıda ona oy kullanarak atılmasını sağlayarak katili bulmaya çalışır. "Impostor" rolü yani katil rolü geldiyse de rol yaparak sanki Impostor değilmişsiniz gibi hareket etmeniz gerekir.
Nasıl Popüler Oldu
'Among Us’ın başarısını analiz etmek için popüler olduğu zamana dikkat çekmek çok önemli. İnsanların bir araya gelemediği ve topluca eğlenmeye mahrum kaldığı bir ortamda, yani günümüzde popüler olması kaçınılmazdı. Çünkü oyunun en önemli etkenlerinden birisi güçlü bir takım oyunu ortaya koyabilmek ve beraber hareket etmek. Dijital dahi olsa insanları bir araya getirmesi ve daha önce dediğimiz gibi kolay bir oyun olması oyunu cazip hale getiriyor.
İnternet üzerinden oyun yayınları yapan bol takipçili kimselerin 'Among Us’ı oynamaya başlamasıyla ve izleyicilerin takdiriyle oyun birçoğumuzun hayatında yer edinmeyi başardı.
Eksikleri Neler
'Among Us', piyasaya 2018 senesinde sunulmuş olmasına karşın içinde birçok eksiklik barındırıyor. Mesela oyun içerisinde sesli sohbet yok ve oyuncular bu eksikliği başka uygulamalar kullanarak gideriyorlar. Oyunun diğer bir eksiği ise oyunu yarıda bırakan oyunculara yani AFK bırakanlara kayda değer bir yaptırım uygulamaması.
'Among Us' aslında neyi kanıtladı?
Günümüz oyun piyasasına baktığımızda birbirleriyle yarışan firmalar oyunlarını olabildiğince gerçekçi yapmaya çalışıyorlar çünkü insanların bunu istediğini düşünüyorlar. Ama 'Among Us’ın 2D yani iki boyutlu bir oyun olarak bu kadar online oyuncuya sahip olması aslında oyuncuların gerçekçilikten çok içeriklerle ilgilendiğini gösteriyor.
Umarız oyun yaratıcıları bu ‘gerçeklik'le bir an önce karşılaşıp konularını zenginleştirebilirler. İkinci Dünya Savaşı dışında savaş oyunları da çıkarılabilir mesela. Bakalım yakın zamanda 'Among Us’a rakip bir oyun gelecek mi? O da ayrı bir merak konusu.Hep beraber öğreneceğiz…
OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER:EREN UÇAK
Comments